Virtual Reality Apps

Virtual Reality apps

Leg hier zeer kort en bondig uit waarover het gaat

Waar vind je Virtual Reality apps?

Waar vind je de beste apps om Virtual Reality te ontdekken en te beleven?

Apple App Store

Met behulp van een case kan je je iPhone omtoveren in een VR-bril. Dit geeft niet dezelfde beleving als een specifieke VR-bril, maar het is een goedkope oplossing om kennis te maken met VR op je iPhone.

De App Store op je iPhone bevat al heel wat VR-apps. Ga naar de zoekfunctie en voer de zoekterm “vr” of “virtual reality” in, en je krijgt een hele lijst met VR-apps. De meeste kan je gratis downloaden op je Iphone.

Google Play Store

Met behulp van een case kan je je Android-smartphone omtoveren in een VR-bril. Dit geeft niet dezelfde beleving als een specifieke VR-bril, maar het is een goedkope oplossing om kennis te maken met VR op je Android-smartphone.

Net zoals bij Apple kan je in de Google Play Store terecht om VR-applicaties te downloaden. Google duwt je wel richting de app “Cardboard” als ideale start voor je VR-ervaring. Deze app is trouwens ook beschikbaar voor iPhone.

Oculus Experiences

Oculus, het bedrijf dat VR-brillen maakt, heeft ook een eigen app-store, namelijk Oculus Experiences.

Je kan Oculus Experiences bezoeken via je computer. De apps zijn dan onderverdeeld per toestel (bril), omdat de duurdere, complexere, brillen meer functionaliteiten hebben dan de goedkoopste bril (Oculus Go).

Je kan Oculus Experiences ook bezoeken wanneer je je VR-bril op hebt, dan krijg je meteen de juiste apps voorgeschoteld.

Populaire Virtual Reality Apps

Eigenlijk is er al een zeer groot aanbod aan Virtual Reality Apps. Maar welke apps download je nu best als eerste? Of misschien wil je gewoon een idee hebben van wat er allemaal bestaat?

Hieronder vind je enkele links naar artikels over populaire apps in 2020:

Contacteer mij